Recept komt uit het receptenboekje van blik op meij
Dit heb je nodig
- 1 kilo hamlappen
- Boter
- ½ liter water
- 5-6 kruidnagels
- 5-6 laurierblaadjes
- 1-2 runderbouillonblokjes
- 2 dl slagroom
- 8 mooie grote zachtzure appels
Zo maak je het lekker:
De hamlapjes in blokjes snijden
De boter in de pan bruin laten worden en vlees aanbraden. Goed omroeren totdat je geen rood meer ziet en er een licht korstje op het vlees komt.
Het water toevoegen zodat het vlees net onder water staat, het vuur naar beneden draaien.
Kruidnagels, laurierblaadjes en bouillonblokjes toevoegen en vervolgens twee uur laten sudderen.
Af en toe roeren en kijken of er nog voldoende vocht in de pan zit.
Ondertussen de appels schillen en in blokjes snijden, bij het vlees doen en kort laten koken. Als de appels zacht zijn de slagroom erbij doen. Even doorroeren en verwarmen.
Lekker met droge witte rijst.