Op Teevee

Door de jaren heen zijn we al in heel wat uitzendingen te zien geweest met onze mooie varkensboerderij. Hier een blik met de leukste fillmpjes! Krijg je er niet genoeg van? Volg ons dan op Facebook voor meer moois!

Waddenslager – Keuken van Groningen

gepubliceerd op 15 mei 2023
Na haar bezoek aan de Waddenvarkens Uithuizermeeden, gaat Jetta naar Edwin Spa, de Waddenslager, in Uithuizermeeden. Kok Karin van restaurant Overdaips wilt graag een jerk pork maken en daarvoor heeft ze procureur nodig. Wil je weten wat dat is en waarom veel mensen dat zo lekker vinden?

Waddenslager – Keuken van Groningen

gepubliceerd op 12 mei 2023
Biggetjes houden van Jetta! In 2011 zijn Petra en Edwin gestart met Waddenvarkens Uithuizermeeden. Zij wilden varkens een zo stressvrij mogelijk leven geven. Dus konden hun eerste biggetjes Babs, Rosie, Knor en Krul datgene doen wat ze zo graag willen: in de modder spelen! Waddenvarkens in Uithuizermeeden houdt Bonte Bentheimers, een hard ras en is zeer geschikt om buiten te houden. Kortom, hoe Gronings wil je het hebben?

Met kop en schouders – EBG

gepubliceerd op 30 november 2020
Edwin Spa vertelt over zijn bedrijf ‘Waddenvarkens’. in Uithuizermeeden: ‘Onze varkens leven altijd buiten en hebben de ruimte, met modderpoeltjes en mooie weides. Ik hou van dieren dus ik wil dat ze een goed leven hebben. EBG heeft voor ons een businessplan opgesteld.’ Daarna heeft Waddenvarkens via crowdfunding geld ingezameld waarmee het pand kon worden betaald.

Hermus proeft de Wadden – VisitWadden

Gepubliceerd op 15 juni 2020
In deze aflevering ontmoet Hermus de Bentheimers en Durocs. Geen gewone families, maar knorrende vierpoters die door eigenaar Edwin Spa omgedoopt zijn in Waddenvarkens. Ze wroeten rondom zijn boerderij en achter de Waddendijk bij Uithuizermeeden in modderpoelen en zandkuilen, naast de vrij rondscharrelende ‘bofkippen’ die de lekkerste eieren leggen.

 

Waar komt ons vlees vandaan? De boer op – RTV Oog

Gepubliceerd op 9 oktober 2018
Waar komt ons eten vandaan? In De Boer Op zoekt Alina Kiers het uit samen met een kind van CBS De Wegwijzer uit de Stad Groningen. In deze aflevering gaat Alina met Myron naar de Waddenvarkens in Uithuizermeeden om te zien waar varkensvlees vandaan komt.

Binnenstebuiten- KRO/NCRV NPO2

Culinair expert Alain Caron op bezoek bij de Waddenvarkens

Gepubliceerd op 18 mei 2018
Culinair expert Alain Caron is in het uiterste puntje van de provincie Groningen, vlakbij de wadden waar Petra en Edwin Spa Bonte Bentheimer varkens houden. Omdat de salami (een nieuw product van Edwin) nog lange tijd moet rijpen, maakt Alain met een mooi stuk varkenskarbonade een heerlijk gerecht.

Bekijk op de website van KRO/NCRV

Uithuizermeeden heeft een vijf sterren-zwieneboer – RTV Noord

Gepubliceerd op 3 juli 2017
De beste varkensboer, een vijf sterren-varkensboer, zit in Uithuizermeeden. Dat zegt althans Varkens in Nood. Die heeft een lijst gemaakt met de 28 beste varkensboeren in Nederland. Het is de boerderij Waddenvarkens van Edwin en Petra Spa. (beelden eigendom van RTV Noord)

Waddenvarkens voor de Meeuwen

Gepubliceerd op 7 juni 2017
Woonwijk De Meeuwen heeft er nieuwe bewoners bij. Vier varkens deden daar vandaag hun intrede op het grasveld aan de Barkmolenstraat.

Het initiatief om varkens naar De Meeuwen te halen komt van buurtbewoner Simon de Vries. Hij wil buurtbewoners en kinderen duidelijk maken waar hun vlees vandaan komt.

 

Rob is getuige van een waar mediacircus – RTV Noord

Gepubliceerd op 7 juni 2017
De Groningse stadswijk De Meeuwen heeft sinds vanmiddag 4 nieuwe inwoners: waddenvarkens uit Uithuizermeeden. Ze worden door de wijkbewoners verzorgd en begrazen een braakliggend stuk grond.

Kijk hier voor meer achtergrondinformatie: http://www.rtvnoord.nl/?p=179126

Samen in beeld. Podium.tv bezoekt Waddenvarkens

Gepubliceerd op 4 sept. 2015
In ‘Wat Gebeurt Hier’ neemt Samen in Beeld een kijkje bij de Waddenvarkens. Het boeren bedrijf van Petra en Edwin Spa in de polder achter Uithuizermeeden. Geen megastal, maar blije dieren in modderpoelen. (beelden eigendom van Podium Groep B.V.)

 

 

Sterrenkok kookt voor varkensboerbezoek

Gepubliceerd op 21 jun. 2015
Ze hebben een zee van ruimte, de varkens van Edwin en Petra Spa in Uithuizermeeden. Bij hun boerderij vlakbij de Eemshaven fokken ze zogeheten waddenvarkens. En daarna worden ze geslacht. Zondag 21 juni 2015 was er een open dag.