Onze kleinschalige varkensboerderij

Onze kleinschalige varkensboerderij is gevestigd vlak aan de wadden op bijna het noordelijkste puntje van Nederland. Hier houden we sinds 2011 op een diervriendelijke en duurzame manier varkens.

Bij ons hebben de varkens alle mogelijkheden om ook echt varken te zijn. Ze lopen het hele jaar door buiten in ruime weides waar ze heerlijk kunnen wroeten en lekker kunnen luieren in een modderpoel. Zo komt veel natuurlijk gedrag weer terug en hebben de varkens geen stress. Ieder varken krijgt bij ons alle tijd om te groeien in zijn eigen tempo.

Belevenissen van een varkensboerin

Open dag op de boerderij!

Open dag op de boerderij!

A.s zaterdag 9 september van 10:00 tot 16:00 hebben we een open boerderij dag op onze boerderij Waddenvarkens! Gratis toegang! Kom gezellig langs en doe mee met een van de leuke activiteiten die we voor je hebben georganiseerd. Je kunt op deze dag: biggen knuffelen...

Hoe het ooit begon

In oktober 2011 zijn onze eerste 4 biggetjes bij ons op de boerderij gekomen.
Babs, Rosie, Knor en Krul. Aan tafel kregen we vaak van onze kinderen de vraag of het vlees wat we aten van een dier kwam wat een goed leven had gehad. Dit zette ons aan het denken.

We aten wel biologisch vlees maar of het dier nu een goed leven had gehad dat wisten we niet precies. Daarom maar het besluit genomen om zelf varkens aan te schaffen en het hele traject van big tot slager te kunnen volgen. Dit is ons zo goed bevallen, dat we besloten dit voor meer mensen mogelijk te maken.

Op onze boerderij

Samen met ons vaste team bezorgen we onze dieren een gelukkig en stressvrij leven op onze boerderij.