Over ons

We zijn in de afgelopen jaren uitgegroeid van het hobbymatig houden van varkens tot een volwaardige biologische kleinschalige boerderij mét slagerij en biologische winkel.

Voor ons begon het allemaal bij een vraag van onze kinderen. Waar komt het vlees eigenlijk vandaan? En hebben de dieren wel een goed leven gehad? Echt zeker weten konden we dat niet vonden wij. Daarom zijn we begonnen met ons eigen varkensvlees. Naast onze kleine boerderij was voldoende ruimte voor een paar varkentjes en in oktober 2011 zijn onze eerste 4 biggetjes bij ons op de boerderij gekomen. Babs, Rosie, Knor en Krul.

We hebben met hen het hele traject van big tot slager doorlopen en dit is ons zo goed bevallen dat we besloten dit voor meer mensen mogelijk te maken.

Bewust kleinschalig

Waar het in het begin nog ging om een paar varkens, houden we inmiddels zo’n honderdvijftig varkens en bijna honderd kippen op onze boerderij. Om de varkens genoeg ruimte te geven hebben we meerdere locaties in de buurt waar ze lekker kunnen rondscharrelen, modderbaden kunnen nemen en echt varken kunnen zijn.

Omdat we niet meer dieren op een stuk grond willen houden is onze boerderij en ook onze slagerij groot genoeg geworden. Ook kunnen we niet, als er meer vraag is, opeens meer vlees leveren. Onze dieren hebben een langer leven dan in de gangbare industrie. Dit is een volledig uitgebalanceerd proces en hier willen we niet aan tornen. Alleen door bewust kleinschalig te blijven en niet meer te slachten dan nodig is kunnen we de kwaliteit van leven van onze dieren én ons vlees blijven garanderen.

Baas over de hele keten

Waar we eerst alleen de boerderij hadden met een kleine boerderijwinkel hebben we inmiddels met behulp van een lokale crowdfunding de lokale slagerij overgekocht.

In de slagerij hebben we alle soorten vlees, dus niet alleen onze eigen varkens. Omdat we hiermee wel een hele keten in handen hebben kunnen we goed in de hand houden hoe ons vlees word behandeld.

Dit is een belangrijke toevoeging en maakt dat we de hele keten eerlijk, duurzaam en biologisch kunnen inrichten. Zo worden onze eerlijke varkens ook eerlijk klaargemaakt.

Ook kunnen we op die manier een prijs bieden die niet veel biologische slagers kunnen evenaren. We zijn immers eigen producent!

Trots op ons bedrijf

Bekijk hier onze slagerij, boerderij en biologische winkel!

Onze Boerderij

Op de boerderij krijgen onze dieren alles wat ze nodig hebben voor een fijn dierenleven.

Onze Slagerij

In onze slagerij verkopen we ons eigen vlees, maar ook biologische bofkippen, schape- en rundvlees.

Onze Bio-Winkel

In onze biologische winkel is het assortiment uitgegroeid tot een volwaardige mini-supermarkt. Je kunt er alles vinden!