Rundvlees

Waar komt ons rundvlees eigenlijk vandaan? Nou heel dichtbij!
In het mooie Oosterwijtwerd, dat voor ons toch erg dichtbij is staat van de familie Smit een prachtige kudde Limousin koeien in het weiland.

 

Het vlees

De smaak van Limousin rundvlees staat hoog aangeschreven. Dit werd en wordt nog steeds bevestigd door vele topkoks en diverse jury’s van smaakwedstrijden. De natuur heeft in alle rust zijn gang kunnen gaan en dat is te proeven! Limousin heeft een echte, uitgebalanceerde smaak, kortom een echte ouderwetse, pure vleessmaak

Op de boerderij

Sinds 1989 houdt de familie Smit met veel passie en toewijding deze koeiensoort op hun boerderij. Dit heeft geresulteerd in een prachtig bedrijf waar de dieren het erg goed hebben. De koeien lopen vanaf het voorjaar tot de herfst in ruime weides waar ze als koppel gehouden worden. De kalfjes blijven 8 maanden bij hun moeder en de stier loopt altijd bij het koppel in. Zo ontstaat er een kudde waar een natuurlijke balans is tussen de dieren.

Door deze natuurlijke balans hebben de dieren geen stress en zijn daardoor ook minder vatbaar voor ziektes en hoeft er ook minder antibiotica gebruikt te worden. In de winter staan de koeien op stal. Ze lopen daar niet op roosters maar op een strobed waar dagelijks schoon stro in wordt gebracht.

Biologisch

De Limousin koe is een zeer geschikt ras om biologisch te houden. Het is een sterk ras wat sober gehouden kan worden

Ruime weides

De koeien lopen vanaf het voorjaar tot de herfst in ruime weides waar ze als koppel gehouden worden.

Onbespoten

De koeien worden biologisch gehouden. Dat wil zeggen dat de weides niet worden bemest of bespoten. Al het voer komt van eigen boerderij.

Balans in de kudde

De kalfjes blijven 8 maanden bij hun moeder en de stier loopt altijd bij het koppel in. Zo ontstaat er een kudde waar een natuurlijke balans is tussen de dieren.