Stoofpotje met varkenslap en kikkererwten

Dit heb je nodig :

  • 600 gram varkenslap
  • 4 wortelen
  • 2 zoete aardappelen
  • paar takjes peterselie
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 400 gram kikkererwten
  • 400 gram tomatenstukjes uit blik
  • 1,5 dl groentebouillon
  • gerookt paprikapoeder
  • zwarte peper en zout

Zo maak je het lekker :

 

Hak de knoflook grof en snipper de ui fijn

Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken

Schil de zoete aardappelen en wortelen en snijd in grove stukken

Kruid het vlees aan alle kanten met zwarte peper en zout, verhit 1 eetlepel olijfolie in een stoofpan en schroei het vlees aan alle kanten dicht. Haal het vlees vervolgens uit de pan.

Voeg een eetlepel olijfolie toe en stoof de ui en knoflook samen met de paprikapoeder 15 minuten zacht

Voeg het vlees weer toe samen met de zoete aardappelen en de wortel en roer het goed door. Voeg vervolgens de tomatenstukjes en de bouillon toe en breng het aan de kook.

Laat het ongeveer 2 uur afgedekt sudderen op een heel zacht vuur, voeg 10 minuten voor het einde de kikkererwten toe.

Lekker met bijvoorbeeld rijst, couscous of aardappelen.