Dit heb je nodig
- 1 kilo runderriblappen
- 2 eetlepels kokosolie
- 150 gram wortel
- 400 gram pompoenblokjes
- 4 stengels bleekselderij
- 2 teentjes knoflook
- 2 blikken gepelde tomaten van 400 gram
- 2 kaneelstokjes
- 2 takjes rozemarijn
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes basilicum
- 750 ml water
Zo maak je het lekker
Smelt de kokosolie of boter in een braadpan en snijd intussen de riblap in blokjes. Bestrooi deze met peper en zout en doe ze in de pan als de olie heet is geworden, bak het vlees rondom goudbruin.
Snijd ondertussen de bospeen en bleekselderij in plakjes en hak de knoflook fijn. Zodra het vlees bruin is schep je dit erdoorheen en bak je het ongeveer 5 minuten mee.
Voeg vervolgens de gepelde tomaten, kaneelstokjes, rozemarijn, laurierblaadjes en het water toe. En laat het geheel op een zacht vuurtje 2 uur pruttelen met de deksel schuin op de pan.
Na ongeveer 2 uur schep je de pompoenblokjes erdoor en laat je het nog ongeveer 45 minuten pruttelen.
Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en snijd ze grof, haal de stoof van het vuur en breng eventueel nog op smaak met peper en zout en strooi de blaadjes eroverheen.
Je kan deze stoof zo eten, maar is ook erg lekker met een beetje rijst of aardappelen. Eet smakelijk!