Pasta met Snijbiet

Dit heb je nodig

  • 600 gram snijbiet (Eemstuin Uithuizermeeden)
  • 400 gram pasta (Landgoud Kloosterburen)
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 ml slagroom (Waddenmax Hornhuizen)
  • olijfolie
  • peper/zout
  • kaas om te raspen (kleikracht Winsum)
  • 250 gram gerookte spekblokjes (Waddenvarkens)

 

Zo maak je het lekker

Kook de pasta.

Snijd de stelen van de snijbiet in kleine stukjes. (1/2 cm) en bewaar apart.

Snijd het blad grof en bewaar apart.

Doe een scheutje olie in de pan en bak de ui totdat deze glazig is. Voeg de knoflook toe.

Voeg daarna de snijbietstelen toe en bak 3 min.

Dan het blad erbij en nog 5 min. tot het zacht is.

Bak ondertussen de spekjes apart krokant.

Voeg bij de snijbiet op hoog vuur de slagroom toe, even doorwarmen en op smaak brengen met zout en peper. Spekjes erdoor doen en het mengsel door de pasta roeren. Kaas er over raspen.

Eet smakelijk!