Schouderkarbonade op zijn napolitaans

Voor twee personen

Dit heb je nodig

  • 300 gram schouderkarbonade
  • 250 gram champignons
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 citroen
  • 1 kleine lepel gedroogde oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml rode wijn
  • 100 ml jus, rundvleesjus is lekker hierbij.
  • Olijfolie
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1 theelepel suiker
  • Zout/peper
  • 1 kleine lepel fijn gesnipperde peterselie

Zo maak je het lekker

Snijd een stukje van de steel van de champignons af en snijd in vieren.

Pel en snipper de tenen knoflook. Zet een koekenpan op hoog vuur met een scheut olijfolie. Doe de champignons in de pan en bak ze met wat zout en peper. Zet het vuur lager en voeg de oregano, knoflook, de tomatenblokjes, suiker, jus en de cayennepeper toe. Laat zachtjes inkoken.

Zet nog een koekenpan met een scheut olijfolie op hoog vuur. Bak de karbonades aan beide zijden 2 minuten. Snijd de citroen doormidden en knijp uit boven de karbonades. Zet het vuur wat lager en bak de karbonades nog 5 minuten aan elke kant. ( als de karbonades wat dikker zijn, beide stappen wat langer uitvoeren)

Haal de karbonades uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Deglaceer de pan met wijn. Schrap de aanbaksels los met een houten lepel en voeg dit toe aan de pan met saus.

Verdeel de karbonades en de saus over de borden en serveer er bv spaghetti bij . Garneer met peterselie.