Marokkaanse stoofpot met lamsvlees en abrikozen

Dit heb je nodig:

  • 1 kilo lamsbout zonder bot
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 300 gram zoete aardappelen
  • verse gember
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 75 gram basterdsuiker
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • 300 gram wortelen
  • 300 gram pompoen
  • 7,5 tl ras el hanout

 

Zo maak je het lekker:

 

Snijd de uien in halve ringen en de groenten en het lamsvlees in blokjes en snijd ook de gember heel fijn, de hoeveelheid gember is een beetje op gevoel en naar smaak.

Fruit de uien en de knoflook samen met de 1 tl Ras el Hanout in de olijfolie in een pan.Doe het vervolgens in de tajine.

Bak het lamsvlees samen met de rest van de Ras el hanout aan totdat het mooi gekleurd is. Doe ook het lamsvlees in de tajine.

Doe de groenten, gember en de abrikozen in de koekenpan en schep er de basterdsuiker en kaneel doorheen. Voeg vervolgens ook de sinaasappelsap toe en schep alles een paar minuten om. Doe dit ook in de tajine.

Laat vervolgens het vlees en de groenten minimaal 1,5 uur stoven in de tajine. Kijk af en toe wel of de stoofpot niet droog kookt. Mocht heet te droog worden voeg dan wat water of sinaasappelsap toe.

 

Het is een lekker kruidig recept die je kan combineren met bv couscous, rijst of aardappeltjes.