Maaltijdsalade met kip en ham

Voor 3 personen

Dit heb je nodig:

  • 150 gram verras me sla
  • ½ komkommer
  • 1 paprika
  • 2 bofkipfilets
  • 2 takjes rozemarijn
  • 6-8 plakjes rauwe ham
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout en peper
  • 1,5 eetlepel zonnebloemolie of olijfolie
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1,5 eetlepel yoghurt
  • 1 tl honing
  • 1 tl mosterd

Zo maak je het lekker:

Leg 3 tot 4 plakken ham klaar ( per kipfilet) op een vel bakpapier.

Haal de blaadjes van de rozemarijn takjes en snijd deze wat kleiner. Snij tevens de knoflook. Verdeel de knoflook en de rozemarijn over de ham. Leg vervolgens de kipfilet op de ham en bestrooi dit met een mengsel van paprikapoeder, zout en peper. Wikkel vervolgens de ham om de kipfilet heen.

Vouw het vel bakpapier over de kipfilet heen en sla met een koekenpan de kipfilet plat.

Zet vervolgens een pan op het vuur om de kipfilet te bakken.

En maak ondertussen de salade klaar met de sla, komkommer en paprika. Je kan de sla natuurlijk ook naar eigen wens maken met bv tomaatjes, walnoten, olijfjes etc…

Nu de dressing nog maken, dit is simpel. Doe alle ingredienten ( olie, mayo, yoghurt, mosterd, honing, peper en zout) in een kommetje en meng dit door elkaar.

De kipfilet is inmiddels ook klaar, goed aan beide kanten gebakken. Deze leg je op de salade, de dressing erover en eventueel ook door de salade. En klaar is de maaltijdsalade.

Je kan de kip ook in stukjes snijden en door de salade heen doen.