Dit heb je nodig
- 600 gram Magere runderlappen
- 3 el bloem
- 2 el boter
- 2 uien
- 1 tl gemalen kruidnagel
- 2 runderbouillonblokjes
- 700 gram wortel
- 300 gram uien
- 1250 gram aardappelen
- 1 snufje zout
- 1 snufje peper
- 350 ml water
Zo maak je het lekker:
Kruid het vlees ( op kamertemperatuur) met een beetje zout en peper en schep om met de bloem. Verhit in een braadpan 1 el boter en bak het vlees in ongeveer 5 minuten bruin aan. Voeg de ui toe en bak dit 2 minuten mee.
Voeg vervolgens de gemalen kruidnagel, 1 bouillonblokje ( verkruimeld), het water en peper naar smaak toe. Breng het aan de kook en draai het vuur laag. Stoof het vlees afgedekt in ongeveer 2,5 uur zachtjes gaar.
De hutspot: Snijd de wortel en ui in kleine stukjes en bak dit in een ruime pan in de rest van de boter zonder te laten kleuren. Schep de aardappel erdoor en voeg zoveel water toe tot alles net is bedekt. Verkruimel het andere bouillonblokje boven de pan en breng het aan de kook. kook de aardappelen en groente in ongeveer 20 minuten gaar.
Giet de aardappelen met de groente af en vang het kookvocht op. Stamp het geheel met voldoende kookvocht tot een smeuige puree. Breng de stamppot en het stoofvlees op smaak met peper.
Lekker eten maar!