Hollandse ovenschotel met bloemkool en spekjes

Voor 2/3 personen

Dit heb je nodig

  • 400 gram bloemkool
  • 250 gram spekjes
  • 200 gram prei
  • 700 gram krieltjes
  • 250 ml creme fraiche
  • 2 eieren
  • Snufje tijm
  • Handje geraspte kaas
  • 1 theelepel mosterd
  • Peper en zout

Zo maak je het lekker

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook de bloemkool en krieltjes 5 minuten voor. ( dit kan eventueel samen)

Bak de spekjes en voeg als ze iets krokant zijn de prei toe.

Klop de eieren los met de creme fraiche en voeg de mosterd toe. Breng op smaak met peper, zout en tijm.

Meng de krieltjes, bloemkool, prei en spekjes en doe het mengsel in een ovenschaal.

Giet het eimengsel erover en bestrooi met de kaas. Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven tot de aardappels gaar zijn en de kaas mooi gesmolten is.