Hete bliksem met klapstuk

Dit heb je nodig :

  • 500 gram klapstuk
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagel
  • 15 jeneverbessen
  • 350 ml runderbouillon
  • 1 kilo aardappelen
  • 1250 gram appels , bv Elstar
  • 50 gram boter
  • scheutje melk
  • 4 uien
  • 1 en kwart eetlepel grove mosterd
  • 200 gram gerookte spekjes
  • peper en zout

 

Zo maak je het lekker :

Snijd de klapstuk in blokjes en bestrooi het met peper en zout. Snipper 1,5 ui en smelt wat boter in de pan. Braad hierin de klapstuk samen met de ui rondom bruin.

Voeg vervolgens de laurierblaadjes, de kruidnagel, jeneverbessen en bouillon toe en laat het vlees minimaal 3-4 uur op een laag vuur stoven.

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke blokjes en kook ze met wat zout in 15-20 minuten gaar.

Schil de appels en snijd in kleine blokjes en snij de ui in halve ringen. Verhit wat boter in de pan en bak hierin de ui en appel voor ongeveer 10 minuten.

Maak van de aardappelen puree, eventueel met een scheutje melk erdoor en roer de appel en ui erdoorheen. Doe vervolgens de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout. En voeg de spekjes toe of serveer ze er los bij, samen met de klapstuk. Smullen maar!!