voor 4 personen
Dit heb je nodig voor pulled pork
- 600 gram varkensschouder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gemalen zwarte peper
- 1 tl chilipoeder
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1,5 tl grof zeezout ( gewoon zout kan ook )
- 1,5 eetlepel mosterd
- 4 broodjes, ciabatta of brioche
Dit heb je nodig voor de barbecuesaus
- 2 teentjes knoflook
- 400 ml ketchup
- 50 gram bruine suiker
- 2 eetlepels worcestershiresaus
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl mosterd
- 1 snufje cayennepeper
Zo maak je het lekker
Laat het stuk varkensschouder een half uur op kamertemperatuur komen
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Meng de koriander, komijn , zwarte peper, chilipoeder, bruine suiker en zout goed in een kom. Voeg daarna de mosterd toe aan de kruidenrub en roer goed door met een lepel.
Pak het vlees en smeer met je handen de kruidenrub aan alle kanten van het vlees. Leg vervolgens het vlees in een ovenschaal of braadslede en doe het in de voorverwarmde oven. Laat het vlees ongeveer 2,5 uur garen in de oven. Het vlees moet goed gaar zijn totdat het zacht is en je het zo uit elkaar kan trekken. Eventueel nog wat langer in de oven laten.
Maak ondertussen de barbecuesaus. Pers de knoflookteentjes fijn en doe samen met de rest van de ingredienten in een steelpannetje. Zet op middelhoog vuur en roer goed door. Laat de saus zo’n 15 minuten inkoken op laag vuur.
Schenk de barbecuesaus over in een kommetje.
Haal het vlees als het klaar is uit de oven en laat een half uurtje rusten. Pak twee vorken en trek het vlees uit elkaar tot je allemaal draadjes hebt. Schenk naar smaak wat barbecuesaus over het vlees en meng goed door elkaar.
Snijd de broodjes open, verdeel het vlees en de saus erover en serveer de rest van de saus er los bij.